kolmapäev, detsember 6

10 aastat, tööjuubel

Küsimus „Kaua sa oled EMTs töötanud?” tekitab minus vastakaid tundeid. Vastus „10 aastat”. Alati lisan, et hetkel pean viiendat ametit. Keskmine staaž ameti kohta on kaks aastat :-)

Asusin EMT-sse tööle 2. detsembril 1996.
Selleks ajaks olin Tallinnas elanud 2,3 aastat. Elasin Pärnu mnt-l  4-toalises korteris, minu jagu oli üks üürituba.

Sarnaselt headele muinasjuttudele läbisin kolm kadalippu.

CV-voor:
Blanketi sain oma kursaõelt Triinult, kes oli kohe-kohe EMT-st lahkumas uutele jahimaadele.

Vestlus klienditeeninduse bossidega:
Laua taga istusid Aime, Peep, Anne. Võimalik, et oli keegi veel, aga ei meenu. Vestlus oli pikk ja põhjalik nagu ikka :-) Mäletan, et Aime kandis ilusat lõheroosat kostüümi.

Vestlus hr Tõnu Teega, EMT peadirektoriga:
Vestlus toimus neljapäeval ja Hr Tee palus mul võimalusel esmaspäevast tööle tulla. Igatahes oli liigutatud, sest sain otsusest koheselt teada.

Niisiis:

1996-1999 klienditeenindaja infotelefonis
Minu esimene kontor oli Sõle 14, 1. korrus, kõige kaugem nurk. Sel ajal töötas infos vist 6-7 inimest. Kolleegid olid äärmiselt sõbralikud ja abivalmis. Esimene ülemus oli Anne, kes oli tohutult energiline ja entusiastlik. Koolitusprogramme sellel ajal veel ei tuntud. Olid kohal, istusid maas ja ülemus seletas personaalselt. Küll ta oli kannatlik faksiposti ja Data-kõne jt tehnilist laadi teenuste õpetamisel. Data-ga seonduv  oli vist iga klienditeenindaja õudusunenägu, alguses tundus see täieliku kosmosena. Hiljem mitte, korjasin aeg-ajalt kolleegide kliente endale, sest mulle meeldisid raskemad teemad – oli mida pusida ja sõber Jan oli alati abiks :-)  Olgu mainitud, et minu esimene telefon oli Nokia 150. Must NMT klots, mille hellitusnimi oli triikraud. Pärast pikki kõnesid oli telefon nii kuum, et võis pükse viikida. 1997 kevadel kolisime Valge tn kontorisse, oh seda õnne!

Infotelefoni ajastust (u 2.5 a) võiks pajatada lugusid terve raamatujagu. Teema on senini väga hingelähedane.

1999-2000 assistent turundusosakonnas
Jess, sain turundusse, oh seda õnnepäeva! Eks see juhtus ikka omal initsiatiivil, käisin turundusdirektori Avo Aasma ust kraapimas. Andsin endast märku, et olen kooli lõpetamas ja tahan edasi liikuda. Vana assistent lahkus ja ma olin platsis. Meenub siselehe toimetamine, paljude erinevate koosolekute protokollimine, tutvusin kampaaniate korraldamisega seotud murede ja rõõmudega. Ilmavalgust nägid minu esimesed käskkirjad. Väga selgesti on meeles uue turundusdirektori Jüri Teemanti tulemine ja olemine. Alguse sai töö-narkomaania.

2000-2003 projektijuht turundusosakonnas
Tegelesin peaasjalikult kampaaniate korraldamisega. Minu eriline „maiuspala” oli kõnekaardi pakkumised. Mäletan kampaaniat  „Simpel teenib raha” ja see oli sel ajal midagi enneolematult ja sensatsioonilist :-) Mäletan, et saabus esimene raha laadimise tähtaeg. Robi helistas õhtul u 22 paiku ja teatas, et süsteemid ei tööta, tehnilised probleemid. Veri tõusis pähe. Istusin rooli, vihapisarad jooksid ja kihutasin kontorisse. Ainus päev, mil olen kolleegi peale karjunud. Skandaalitsesin kolmandal korrusel... Kampaania jääb mulle elu lõpuni meelde.

Mingi hetk hakkasin vaikselt sukelduma üritusturunduse maailma. Kampaaniad liikusid üha rohkem Anne peale. Kadri tegi minust üritusturundusjuhi.

2003-2005 üritusturundusjuht
Amet pakkus tohutult suurt vaheldust ja minust sai patoloogiline suhtleja. Tegelesin sponsorluse ja kliendiürituste korraldamisega. Nautisin kõike. See oli parim amet EMT-s :-)

Töö = vaba aeg = sõbrad = koostööpartnerid.
Sealjuures sain suurepäraselt hakkama, kui oli vajadus ühele rollile keskenduda :-)

Kõik me väsime, nii ka mina. Olin füüsiliselt ja emotsionaalselt läbi. 2005 aastal hakkasid peas keerlema lahkumisplaanid.

01.01.2006 partnersuhete juht
Loodi uus osakond ja Anne tegi pakkumise tulla ühte valdkonda spetsiifilisemalt tööle jooksutama.
Aastake hakkab täis saama. Naudin oma tööd täiel rinnal. Ületunnid on harv nähtus. Mu ellu tuli mõiste „vaba aeg”, hobid, sõbrad jne jne.

Tegelikult olen ikka õnnelik, et tööandaja on andnud mulle võimaluse ja mind usaldanud.




Veel EMT teemadel  EMT sünna , EMT jõulupeod

4 kommentaari:

Triin ütles ...

Tõsiselt muljetavaldav ametikäik, palju õnne ka 10 täitunud aasta puhul! Alati on meeldiv kuulda kui mõni tööandja suudab õigetel hetkedel õiged inimesed ära tunda ja neid palju aastaid motiveerituna hoida. Mõtlen just neid töötajaid, kellel oleks miljon võimalust ka mujal.

Anonüümne ütles ...

Annelike,palju õnne sulle tööjuubeli puhul!Võin vaid lisada,et kolleegina oled sa igati särav isiksus.Siiri

Anonüümne ütles ...

Väga kihvt on niimoodi kokkuvõtlikult lugeda! Suur osa Sinu staazhist on ju selline, mida minagi jaganud olen. Mäletan oma piinlikkust, kui sain kliendiürituste korraldamise lõplikult Sulle üle anda -minu kannatus ja tüdimus neist oli selleks hetkeks viimse piirini viidud, Sina aga olid nii särav ja entusiastlik neid vastu võttes... Kas Sa minu käest järgmisena näiteks meediasuhteid ei tahaks endale saada, kui näiteks partnersuhetest jaks lõpeb? ;)

Anneli ütles ...

Aitäh-aitäh heade soovide ja komplimentide eest, heldimus tuleb kohe peale :)

Kaja, arvan, et nüüd on ring TÕESTI täis. Naer tuleb peale, tegelikult ka "tõesti" :-))